FOTÓK: SZERDA ZSÓFI |
Ezt az fincsi, energiát adó shaket erről a videóról lestem el, annyi hogy picit átalakítottam, mivel a gyümölcsöt én úgy tanultam, nem jó keverni cukorral, mézzel sem, mert erjed a hasikóban utána. Így amikor készítem nem rakok bele gyümölcsöt. Azt elintézem előtte :) A Tonit egyébként a jógatanárom ajánlotta nekem, én pedig szeretettel tovább ajánlom Nektek, hátha van aki még szintén nem ismeri.
Ezzel a shakkel kiegészítve nem érzek éhséget a gyümölcsös délelőttökön.
Reggeli shake 2 személyre:
-1 maréknyi dió vagy mogyoró, vagy mandula, vagy 2 ev mák (egész szem), vagy 2 ev szezámmag
-2 ev lenmag őrlemény
-1 lapos kk fahéj
-fél liter víz
-(méz ízlés szerint, ami igazából kis is hagyható, nélküle is finom shaket kapunk)
Választjuk ki melyik magvat, vagy csonthéjas gyümölcsöt szeretnénk használni alapanyagként (dió, mandula, mogyoró, mák, szezámmag), s azt áztassuk be éjszakára. Nem csak azért, hogy másnap simán simára kitudjuk turmixolni, hanem azért is, hogy az enzimgátló anyagok inaktívvá váljanak. Szóval kb. 12 órára beáztatjuk. Miután felkeltünk megcsinálunk pár nap üdvözlete jógagyakorlatsort, vagy a tibeti rítusokból párat, majd picit elmélyedünk, csendben vagyunk, meditálunk. Utána bemegyünk a konyhába, leöntjük a vizet a kiválasztott beáztatott magról illetve csonthéjasról. Belerakjuk azt a turmixgépbe, vagy ha botmixerrel dolgozunk akkor egy magas falú edénybe. Hozzáadjuk a fél liter vizet, és a fahéjat is, majd kiturmixoljuk. Növényi tejet fogunk kapni (még a mákból is szép fehér színű tejet kapunk). Persze picit darabos lesz a tejecske, ami nekem nem zavaró, viszont ha igazi tejet szereténk, szűrjűk le. A végén a lenmagot is hozzákeverjük a tejhez (ha nincs őrölt lenmagunk, őröljük meg kávédarálóval). Igény szerint rakhatunk bele mézet, így kiadósabb. Viszont akkor arra figyeljünk picit oda, hogy a shakezés már gyümölcsfogyasztás után történjen fél órával, és utána már ne együnk gyümölcsöt, vagy várjunk vele egy órát.
Shake it, shake it baby... Vidám, megtisztult reggelt :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése