ITT A MEDVEHAGYMA IDEJE !
Igazi friss finomság a konyhában! Már kapható a piacokon, keressétek, vagy lehet szedni a " Fruskagorán" , az erdőkben.
Márciustól kezdve zöldel,erősen fokhagyma íze van és nagyon sok- sok jót olvastam róla, most párat említek csak, akit bővebben érdekel begépeli a google-ba.
- Tisztítja a vért, a gyomrot a veséket, ólommentesít, (hajrá, tavaszi tisztítókúrához megfelelő)
Csökkenti a vérnyomást és a koleszterint
-Vírus és baktériumölő
- C-vitamint tartalmaz
stb.stb.....
Ha valaki szeretne szedni, itt egy jó link hozzá :
http://makifood.blogspot.com/2013/04/medvehagyma-tavasz-elso-hirnoke.html
Aki szeretné termeszteni, ahhoz ajánlom István bácsi kiváló oldalát:
http://medvehagyma.5mp.eu/web.php?a=medvehagyma&o=_NaCaDmqV8
Hatását akkor fejti ki teljesegészében, ha nyersen esszük, (mint a macik, onnan is kapta a nevét, hogy a medvék a téli álom után ezt rágcsálták az erdőben ( átvertek volna csupán? :) nemtudom ) ) Szóval a macihagymára visszatérve , legjobb nyersen, viszont receptek széles skálája található az interneten főzésre és sütésre is: Medvehagymás rizottó,krémleves, pesto, muffin, vaagy, engedjétek el a fantáziátokat a konyhában. Erősen fokhagymaíze van, ennyit kell hozzá tudni. De bármilyen salátába bele lehet dobni, vagy egyszerűen megkenni valamivel egy szelet kenyérkét és arra rásimítani egy levél medvehagymát.
Friss receptet írok le, ott figyel a frizsimben ez medvehagymakrém, mmmm, nekem tetszik.
Kisebb csokor medvehagyma
25 dkg friss túró (mladi sir)
0,5 dcl joghurt (tehát még 1 deci sem! )
2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
30 gramm vaj, vagy feta sajt (abból lehet többet is)
maréknyi mandula darálva, vagy apróbbra vágva
só ízlés szerint
Egy magasfalú edénybe belecsipegettem a medvehagymát( ha botmixerrel vagy turmixal dolgozol ne rakd bele a leveleket egészben, mert feltekeredik a forgó-vágó részre, és nem tud keverni igazán), a többi hozzávalót is beleraktam, össze botmixereltem. Turmixolni is lehet :) Pirítósra kentem, nyamm, jóónagy kerek macihasam lett töle :)
FOTÓ: SZERDA ZSÓFI |
Igazi friss finomság a konyhában! Már kapható a piacokon, keressétek, vagy lehet szedni a " Fruskagorán" , az erdőkben.
Márciustól kezdve zöldel,erősen fokhagyma íze van és nagyon sok- sok jót olvastam róla, most párat említek csak, akit bővebben érdekel begépeli a google-ba.
- Tisztítja a vért, a gyomrot a veséket, ólommentesít, (hajrá, tavaszi tisztítókúrához megfelelő)
Csökkenti a vérnyomást és a koleszterint
-Vírus és baktériumölő
- C-vitamint tartalmaz
stb.stb.....
Ha valaki szeretne szedni, itt egy jó link hozzá :
http://makifood.blogspot.com/2013/04/medvehagyma-tavasz-elso-hirnoke.html
Aki szeretné termeszteni, ahhoz ajánlom István bácsi kiváló oldalát:
http://medvehagyma.5mp.eu/web.php?a=medvehagyma&o=_NaCaDmqV8
Hatását akkor fejti ki teljesegészében, ha nyersen esszük, (mint a macik, onnan is kapta a nevét, hogy a medvék a téli álom után ezt rágcsálták az erdőben ( átvertek volna csupán? :) nemtudom ) ) Szóval a macihagymára visszatérve , legjobb nyersen, viszont receptek széles skálája található az interneten főzésre és sütésre is: Medvehagymás rizottó,krémleves, pesto, muffin, vaagy, engedjétek el a fantáziátokat a konyhában. Erősen fokhagymaíze van, ennyit kell hozzá tudni. De bármilyen salátába bele lehet dobni, vagy egyszerűen megkenni valamivel egy szelet kenyérkét és arra rásimítani egy levél medvehagymát.
Friss receptet írok le, ott figyel a frizsimben ez medvehagymakrém, mmmm, nekem tetszik.
Kisebb csokor medvehagyma
25 dkg friss túró (mladi sir)
0,5 dcl joghurt (tehát még 1 deci sem! )
2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
30 gramm vaj, vagy feta sajt (abból lehet többet is)
maréknyi mandula darálva, vagy apróbbra vágva
só ízlés szerint
Egy magasfalú edénybe belecsipegettem a medvehagymát( ha botmixerrel vagy turmixal dolgozol ne rakd bele a leveleket egészben, mert feltekeredik a forgó-vágó részre, és nem tud keverni igazán), a többi hozzávalót is beleraktam, össze botmixereltem. Turmixolni is lehet :) Pirítósra kentem, nyamm, jóónagy kerek macihasam lett töle :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése