Reszeljünk le 4 nagyobb almát, adjunk hozzá :
2 kiskanál fahéjat
csipetnyi sót
1 kiskanál sütőport
2 tojást
3 csésze (2dcl) teljeskiőrlésü búzalisztet
(megjegyzem tönkölybúzával finomabb )
2 evőkanál hidegen sajtolt olajat
2 evőkanál mézet, illetve izlés szerint, és az
almától is függ , édeskés vagy savanyú-e .
Mindezt felöntjük 2 csésze vízzel ,
mixerrel, keverögéppel kikeverjük,
közben adjunk hozzá még vizet, annyit,
hogy sűrűbb palacsintatészta állaga legyen.
Palacsintasütőben felhevítünk pici olajat,
merőkanállal tenyérnyi nagyságú,
(kb fél centi vastag) lepénykéket sütünk
Mindkét oldalát süssük meg .
Nehéz belőle eleget sütni :)
2 kiskanál fahéjat
csipetnyi sót
1 kiskanál sütőport
2 tojást
3 csésze (2dcl) teljeskiőrlésü búzalisztet
(megjegyzem tönkölybúzával finomabb )
2 evőkanál hidegen sajtolt olajat
2 evőkanál mézet, illetve izlés szerint, és az
almától is függ , édeskés vagy savanyú-e .
Mindezt felöntjük 2 csésze vízzel ,
mixerrel, keverögéppel kikeverjük,
közben adjunk hozzá még vizet, annyit,
hogy sűrűbb palacsintatészta állaga legyen.
Palacsintasütőben felhevítünk pici olajat,
merőkanállal tenyérnyi nagyságú,
(kb fél centi vastag) lepénykéket sütünk
Mindkét oldalát süssük meg .
Nehéz belőle eleget sütni :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése