2014. május 8., csütörtök

ALMÁS PALACSINTALEPÉNYKÉK- avagy lelkiismeret furdalás nélküli nasi

Reszeljünk le 4 nagyobb almát, adjunk hozzá :
 2 kiskanál fahéjat
csipetnyi sót
1 kiskanál sütőport
2 tojást
3 csésze (2dcl) teljeskiőrlésü búzalisztet
 (
megjegyzem tönkölybúzával finomabb )
2 evőkanál hidegen sajtolt olajat
2 evőkanál mézet, illetve izlés szerint, és az
almától is függ , édeskés vagy savanyú-e .
Mindezt felöntjük 2 csésze vízzel ,
mixerrel, keverögéppel kikeverjük,
közben adjunk hozzá még vizet, annyit,
hogy sűrűbb palacsintatészta állaga legyen.
Palacsintasütőben felhevítünk pici olajat,
merőkanállal tenyérnyi nagyságú,
(kb fél centi vastag) lepénykéket sütünk
Mindkét oldalát süssük meg .

Nehéz belőle eleget sütni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése