2014. július 8., kedd

TökRém LEVES

 Hozzávalók:                                                          
FOTÓ: SZERDA ZSÓFIA

és1kg tök ( ez a nyári , zöld tök)
1 nagyobb fej hagyma
fél kiskanál kurkuma
1 evőkanál facsart citromlé (de ki is lehet hagyni)

szójaszósz
bármilyen hidegen sajtolt olaj



A hagymát megtisztítjuk és felapritjuk kockára. Egy magasabb falú edényben pici olajon megpirítjuk . Mikor kezd "tükrösödni" , adjuk hozzá a kurkumát. Pirítsuk meg jól a hagymát (ne ropogjon utána a levesben:) ), kevergessük is közben. Mikor megpuhult, adjuk hozzá a nagyobb kockára vágott tököt, és öntsük fel vizzel, épp annyival, hogy ne lepje el teljesen. Födjük le, és főzzük puhára. Mikor megfőtt, vegyük le a tűzröl, hagyjuk 10-15 percet hűlni. Utána ízesítsük csak citrommal, sóval, szójaszósszal ízl szerint. Turmixoljuk össze botmixerrel, turmixgépben. Kész :) Egy jó tanács a  főzéshez: mindig akkor sózzunk, amikor  már elkészült a főztünk, hogy megmaradjon a tápértéke. Használjunk tengeri sót, legjobb lenne a finomítatlan.  Nemrég hallgattam egy előadást többek között arról is szó volt , hogy a Himalája só nem biztos hogy a legmegbízhatóbb, mármint hogy tényleg a Himalájáról származik.
 Aki szeretne többet tudni arról, hogy miért nem jó az egyszerü konyhai só, ezen a linken olvashat róla, s aki kényes az ilyen dolgokra, itt lehet rendelni tuti biztos finomítatlan sót :http://tisztaso.hu/
                                                 
fotó: SZERDA ZSÓFI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése