2015. április 21., kedd

Sós vendégváró - Medvehamham(gy)más muffin



Foto: http://szerdazsofi.net/
Perszehogyismét medvehagyma :) Mert szezonja van, mert tisztító hatású, mert finom, friss zöld egyenest a természetből a konyhánkba. Fogyasszunk belőle frissen is: salátánkat feldobhatjuk vele, vagy simítsunk rá egy-egy levélkét a szendvicsünkre. Csinálhatunk belőle krémlevest, krumplival sűrítve (hm, lehet ez lesz a következő recept... :) De most jöjjön egyenlőre  muffinosan:)
Hozzávalók 12 muffinhoz:                                      

20 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt (én tönkölybúzát használtam)
Foto: http://szerdazsofi.net/
1 sütőpor (kis tasak)
1 kk só
10 dkg (egy jó nagy, púpos evőkanál) fiatal túró
2 tojás
2 dcl joghurt
1 dcl hidegen sajtolt napraforgóolaj
fél csokor medvehagyma
szezámmag

Kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és a sütőport. (Szabadkán a Drogery Markt (Dm) -ben lehet venni foszfát mentes sütőport, egy ideje azt használom, jól bevált.) Összekeverjük. Egy másik nagyobb edényben összetörjük villával a túrót, majd hozzáadjuk a tojásokat, joghurtot, olajat, és jól összekeverjük azt is. A medvehagymát megmossuk, és széltében vékony csíkokra vágjuk. Hozzákeverjük a túrós masszához. Majd a lisztes keveréket is belekeverjük a túrós-medvehagymás masszába. A sütőt bekapcsoljuk 175 fokra.
A muffinformába belerakjuk a muffinkosarakat, vagy ha nincs, ujjainkkal picit kiolajozzuk a formákat. Evőkanállal belemerjük a "masszát" a kosarakba. A végén a tetejüket megszórjuk szezámaggal (vagy bármilyen olajos maggal). Sütőbe rakjuk, és 30 percig sütjük. Frissen és másnaposan is finom.
Most kivételesen nem zeneajánló lesz, hanem animációs film. Nézzétek meg, igaz a képminőség lehetne jobb is, de a mondanivaló azért tiszta és szép :). Filmezés közben pedig lehet fincsi nasimuffinozni.
Film, Az ember, aki fákat ültetett

Szalai Attila




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése