Fotó : SZERDA ZSÓFI |
A sütöt bekapcsoljuk 190 fokra.Az almákat megmossuk,és kivájjuk a magházakat (ha egy vékony karikát levágunk a tetejéröl, ugy könnyebb kivájni) A töltelékhez,ami kb. 5-6 almához elég, összekeverünk egy joghurtos pohár zabpelyhet, nem egész egy pohár összevagdalt diót és mazsolát keverve. Fahéjjal ízesitjük, és annyi mézet adunk hozzá, hogy sürü, ragadós pépet kapjunk. Ezt töltjük bele az almákba. Belerakjuk egy tepsibe öket,és az elömelegitett sütöben fél óráig sütjük. Ha van kedvünk és idönk, amig sül az alma, csinálunk hozzá vaniliás pudingot, mézzel helyettesitve a cukrot. (Csak zárojelesen ha valaki nem issza a tejet,vagy tejérzékeny , én rizstejjel szoktam helyettesíteni a bocitejet. )
A tölteléket variálhatjuk, mandulával, szezámmaggal, napraforgó maggal, ami csak eszünkbe jut. Szóval elö a fantáziával!
Fotó: SZERDA ZSÓFI |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése