Fotó : SZERA ZSÓFI |
A hajdina egyébként gazdag magnéziumban, és melegíti a szervezetet.
Hozzávalók:
2.5 dl jogurt
2 pohar teljes kiőrlésü búza -vagy tönkölyliszt (a pohár 2.5 dl legyen)
2 pohár teljes kiőrlésű hajdinaliszt
4 evőkanál hidegen sajtolt olaj
fél csomag sütőpor
fél csésze szezámmag
fél kiskanál tengeri só
1 csésze víz
pici hidegensajtolt olaj a kikenéshez
Előmelegited a sütőt 190 fokra. A hozzávalókat összekevered egy tálban.Picit patymagolod Kiolajozol egy tepsit, cipót formálsz a masszábol, laposabbat, belerakod a tepsibe,a tetejét vizzel picit bekenyed, és megszórhatod szezámmaggal,lenmaggal, napraforgómaggal. 40-45 percig sül az én sütőmben. Csinálj fogpiszkáló próbát, abból kiderül átsült -e ( ha a fogpiszkálót beleszúrod a kenyérbe, kihúzod és nem ragadt a felületére tészta , akkor jó ). Melegen a legjobb, de eláll több napig, és finom is marad, ha becsavarjuk konyharuhába (ne zacskóban tároljuk!).
A sütőporos kenyerek nem nőlnek meg olyan nagyra mint az élesztősek.
Egyébkánt bármilyen lisztből elkészíthető, az arányok ugyanazok maradnak. Ami van otthon ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése