2014. április 1., kedd

CSÍRÁZTASSUNK

Itt a tavasz, de a friss , napérlelte zöldségek és gyümölcsök még váratnak magukra. Ezért, CSÍRÁZTASSUNK! Vagy ha nincs rá időnk, ihletünk a szabadkaiknak megsúgom a Gombkötő -utcai bioboltban lehet venni 100 dinárért egy kisebb zacskóval, lucerna- és napraforgócsírát is.Hétfön, kedden van friss. (Jah, és ez itt nem a reklám helye, mert én is csak egy egyszerű vásárló vagyok a boltban )
Úgy tudom, a lucernacsíra rendelkezik a legtöbb "jóval" a csírák közül, de javítsatok ha tévedek.

Bármi mellé lehet enni, nagyon frissítő, és igazán hatékony a tavaszi fáradtság ellen. S ha már a tavaszi fáradtságnál tartunk, áztassatok csipkebogyót hideg vízben(!) 5 órát, szűrjétek le,és mmmm...kész az élénkítő C-vitamin bomba!
Egy jó link a csíráztatás csinjáról-binjáról:

http://www.hobbikert.hu/magazin/3-nap-alatt-termett-a-csira-ha-van-egy-ures-uveged-probald-ki.html 
A mungó babot könnyű csíráztatni, lehet azzal kezdeni .

Most leírom egyik kedvenc csírasalátám, de egyébként bármi mellé be lehet kombinálni, pl. egy pohár joghurt és kenyér mellé fogyasszuk el, az is fincsis.

1 nagyobb sárgarépa reszelve
egy kisebb fej káposzta reszelve
2 maréknyi csíra
izlés szerint:
pici almaecet
pici hidegen sajtolt napraforgóolaj
mégpicibb só
összekeverjük
piritunk 2 evőkanálnyi napraforgómagot, a tetejére szórjuk.

Volt hogy főztem bele vöröslencsét, vagy mungóbabot és árpát. Miután kihült,akkor keverem össze a többi hozzávalóval.
Csirára fel! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése