2014. augusztus 14., csütörtök

NYÁRI ZÖLDSÉGTEPSI

Hozzávalók 3 éhes pocakra :

Vegyél magadhoz pár  használt  zacskót, rakd be őket egy táskába,vagy kosárba, és irány a piac. Vegyél egy kisebb padlizsánt, paradicsomot ( a mi kajánkhoz 3 közepes kell majd), fél kiló krumplit, sárgarépát ( 2 szál is elég), citromot és paprikát egyet, s ha otthon hült helye van, akkor  vörös- és fokhagymát is.

Rakd be ezt a szép mantrát a youtubon :)
https://www.youtube.com/watch?v=tabocfgVviA&index=1&list=PLNtHUFJK_8NLmUs_9NmxT43XXOZNVcMpv
és szép lassan , nyugodtan, a mantra ritmusában :) először vágj apróra 3 gerezd fokhagymát, azt rakd egy kisebb edénybe, önts rá 3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolajat, fél mókáskanál :D mokkáskanál, navagyis kiskanál sót, negyed citromlevét, és fél deci vizet, keverd össze, s hagyd állni.
Hámozd meg a fél kiló krumplit, a 2 szál répát, fél vöröshagymát. A paprikát és padlizsánt mosd meg. Ekkor belehet kapcsolni a sütőt (lernit), 170 fokra. Egy mélyebb tepsit olajozz ki. Kisebb kockákra vágd a krumplit, és a szórd a tepsi alljára, a 2 sárgarépát vágd félbe, és karikázd fel, ha szereted roppanósra, akkor vastagabbra, vékonyra, ha puhán szereted. Szórd a krumplira. Sózd meg picit az egészet.
Kockázd fel a paprikát , a vöröshagymát karikázd fel, és szedd szét karikáira, szórd ezeket is a tepsibe. A padlizsán megy a tetejére, karikázd fel, vékonyra (!) hogy átsüljön. Fedd be vele az eddigi zöldségsorokat. Öntsd rá a fokhagymás, olívás öntetet.
Takard le (alufóliával), tedd be az előmelegített sütőbe, és süsd 20percig.
 Közben a paradicsomot is hámozd meg ( pár másodpercre csurgass rá forró vizet a csapból, majd vágd be 4 helyen vékonyan a ( volt) száránál,  kés segítségével finoman húzd le a héját, ha a paradicsom elég érett, működnie kell ). Vágd vékony karikákra. 20 perc után vedd ki a zöldségtepsit, és rakd rá a paradicsomot is (a levével együtt ), és alufólia nélkül süsd még 25 percet, akkor kapcsold le a sütőt, és hagyd benn még 15 percet a sütőben . Én olajbogyót ettem hozzá, de a kovászos uborka lenne igazán jó kiegészítöje ennek a kajcsinak.
Átolvasva, másból sem áll a recept mint a vágdból, rakdból, süsdből, karikázd,( közben karikázz ) ból, najó, plussz egy kis zöldségből is :). Mint ez a gyönyörű  mantra: " I am the light of the soul , I am beautiful, I am bliss , I am, I am.....

Jó étvágyat!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése